Пользователь пока ничего не рассказал о себе

Достижения

Все достижения (11)

Наибольший вклад в теги

Все теги (41)

Лучшие ответы пользователя

Все ответы (6)
  • Как получить видеопоток с IP-камеры по RTSP/RTP в Linux(Debian)?

    @Hocok_B_KapMaHe
    Я получал так:
    ffmpeg -rtsp_transport tcp -i rtsp://user:password@xxx.xxx.xxx.xxx:554/channel=1&stream=0?.dtp -vcodec copy -an -y out.mp4

    Если надо в программе то тут несколько уроков
    dranger.com/ffmpeg/tutorial01.html
    Ответ написан
  • Как вывести дату из unixtime (алгоритм?)?

    @Hocok_B_KapMaHe Автор вопроса
    Нет, не проще.
    Этим занимаются специализированные библиотеки

    Вот что бывает, когда hello world не пишется без 300MB фреймворка.

    Просматривая свои старые вопросы, все таки оставлю ответ на свой же вопрос (найдено на зарубежном ресурсе)

    Ok, I managed to get something accurate. Dang leap years!

    In the steps below I am using a timestamp of 1203161493 which corresponds to a date/time of 2-15-2008 11:31:33. I'm ignoring timezones and whatnot, it isn't necessary for this.

    Steps:
    1. Unix timestamp / hours in a year to get years from 1970 to timestamp
    ex: 1203161493 / 31436000 = 38.152... years since 1970. Ignoring the decimals, thats 38 years + 1970 = 2008.

    2. Determine number of leap years from 1970 to year found in step 1 (extra days).
    ex: (2008-1969)/4 = 9.75. Again, ignore the decimal, and we have 9 extra days (we ignore this year's leap day until later)

    3. Determine the number of days since the epoch.
    ex: 1203161493 / 86400 = 13925.480... days since epoch. Ignore the decimals again.

    4. Subtract leap days from number of days since epoch.
    ex: 13925 - 9 = 13916.

    5. Modulo the number above by the number of days in a year to find the days passed in the current year.
    ex: 13916 % 365 = 46 days this year.

    6. We go through each month and subtract it until the days left are less than the month's total days. If this year is a leap year and your days in this year found in step 5 was greater than 59 (31+28), we would add one.
    ex: 46 - 31 days in Jan = 15 days (in 2nd month) = Feb 15.

    7. Find the number of seconds in the current day. Subtract the days since epoch found in step 3 from the timestamp.
    ex: 1203161493 - (13925 * 86400) = 41493 seconds

    8. Figure out how many hours the seconds found in step 6 is.
    ex: 41493 / 3600 = 11.5283... hours. Ignore the decimal again.

    9. Find the number of minutes left. Subtract the hours you found in the previous step from the seconds in step 6, then divide by 60.
    ex: 41493 - (11 * 3600) = 1893
    1893 / 60 = 31.55 minutes. Ignore the decimal

    10. Find the number of seconds left. Subtract the minutes in step 8 from the seconds in step 8
    ex: 1893 - (31 * 60) = 33 seconds.

    Put it all together:
    Year: 2008
    Month: 2
    Day: 15
    Hour: 11
    Minute: 31
    Second: 33
    Ответ написан

Лучшие вопросы пользователя

Все вопросы (31)