@fedor_dev

Как работать с process.memoryUsage()?

process.memoryUsage() в Node.js возвращает объект:
{
  rss: 4935680,
  heapTotal: 1826816,
  heapUsed: 650472,
  external: 49879
}

Все эти значения, как я понял связаны с оперативной памятью и записаны в байтах. Можете объяснить какие значения за что отвечают и что на что надо делить, чтобы получить процент занятой оперативной памяти?
  • Вопрос задан
  • 1639 просмотров
Пригласить эксперта
Ответы на вопрос 1
@mrDataStream777
https://nodejs.org/api/process.html

heapTotal and heapUsed refer to V8's memory usage.
external refers to the memory usage of C++ objects bound to JavaScript objects managed by V8.
rss, Resident Set Size, is the amount of space occupied in the main memory device (that is a subset of the total allocated memory) for the process, including all C++ and JavaScript objects and code.
arrayBuffers refers to memory allocated for ArrayBuffers and SharedArrayBuffers, including all Node.js Buffers. This is also included in the external value. When Node.js is used as an embedded library, this value may be 0 because allocations for ArrayBuffers may not be tracked in that case.
Ответ написан
Комментировать
Ваш ответ на вопрос

Войдите, чтобы написать ответ

Войти через центр авторизации
Похожие вопросы