@r1dddy4sv

QWidget: Must construct a QApplication before a QWidget?

main файл:
import login
dialog = login.login_dialog()
dialog.exec()

login файл:
from PyQt5 import QtCore, QtGui, QtWidgets

class login_dialog(QtWidgets.QDialog):
    def __init__(self,parent=None):
        super(login_dialog, self).__init__(parent)
        self.setObjectName("Dialog")
        self.resize(400, 300)
        #и так далее


получаю ошибку:
QWidget: Must construct a QApplication before a QWidget
  • Вопрос задан
  • 985 просмотров
Решения вопроса 1
Vindicar
@Vindicar
RTFM!
Ну чего, всё правильно пишет. Ты нигде не создаешь экземпляр класса QApplication, к которому должны цепляться все виджеты.
Нагуглил бы hello world на PyQT5, сразу стало бы ясно.

from PyQt5.QtWidgets import QApplication, QLabel
app = QApplication([])

# This is a requirement of Qt: Every GUI app must have exactly one instance of QApplication. 
# Many parts of Qt don't work until you have executed the above line. 
# You will therefore need it in virtually every (Py)Qt app you write.
# The brackets [] in the above line represent the command line arguments passed to the application. 
# Because our app doesn't use any parameters, we leave the brackets empty.
label = QLabel('Hello World!')
label.show()
app.exec()
Ответ написан
Пригласить эксперта
Ваш ответ на вопрос

Войдите, чтобы написать ответ

Войти через центр авторизации
Похожие вопросы